Voordelen van Biotine (Vitamine B8)

Voordelen van Biotine (Vitamine B8)

Biotine, ook wel Vitamine B8, helpt bij het gezond houden van huid en haar. Wat is het precies en waarom is het zo belangrijk?

 

Wat is Biotine?

Biotone valt onder de vitamine B-groep en staat ook wel bekend als vitamine B8. Biotine zit in verschillende voeding, zoals in eieren, pinda’s, melk en lever. Wanneer je gevarieerd en gezond eet, krijg je doorgaans voldoende Biotine binnen.

 

Biotine voor je huid

Biotine helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit. Er zijn ook speciale crèmes waar Biotine in zit verwerkt als ingrediënt. Echter is het een stuk effectiever om je lichaam van binnenuit te voeden.

 

Voor je haar

Biotine is goed je haar. Biotine staat er om bekend dat het je haren sterk houdt en dat het zorgt voor het behoud van glanzend haar.


Andere voordelen van Biotine

Biotine heeft nog talloze andere voordelen. Zo ondersteunt het je energieniveau en is het ook goed voor je concentratievermogen en geheugen.

 

Supplementen met Biotine

Om meer Biotine binnen te krijgen, kun je ervoor kiezen om een supplement te nemen. Doe dit in combinatie met een gezond en gevarieerd eetpatroon. Wanneer je een chronische ziekte hebt is het raadzaam om even met je huisarts te bespreken of je supplementen met Biotine mag nemen.